kategorie:
Veřejný interiér II
Ing. arch. Tomáš Hrubý a Mgr. David Marek, spolupráce Ing. arch. Richard Pozdníček, DL STUDIO, s.r.o., www.dlstudio.cz
ŠKOLA VAŘENÍ, KARLOVY VARY
Zadáním investora bylo vytvořit kuchyni, která bude na rozhraní normální a profesionální. Bude se zde odehrávat školení kuchařů pro restaurační a hotelové provozy. Škola vaření zároveň přivítá i běžné zájemce o kuchařské kurzy či o sváteční prezentační vaření pro uzavřené skupiny hostů.
Zadáním investora bylo vytvořit kuchyň, která bude na rozhraní mezi civilní a profesionální kuchyní. Bude se zde odehrávat školení kuchařů pro restaurační a hotelové provozy. Škola vaření zároveň přivítá i zájemce z řad laiků pro různé kuchařské kurzy. Dalším požadavkem bylo sváteční prezentační vaření pro uzavřené skupiny hostů.
Hlavní prostor má v centru ostrůvek s varným centrem pro dvě skupiny kuchařů. Okolo něj potřebujeme dostatek prostoru nejen pro zúčastněné kuchaře, ale i pro diváky, kteří se kurzu účastní pouze pasivně. Pro ně jsme připravili vysoké stolky se sezením u výkladce, které slouží i jako ochutnávací bufetové stoly. Předpokládá se, že při degustaci vyrobených pokrmů bude jídlo snoubeno s vybranými nápoji. Kuchyně je i malým barem a vinotékou s vybavením pro baristu.
V zadní části kuchyně je salonek pro menší recepce a vyhodnocování výsledků vaření.
Škola vaření má rovněž plnohodnotné zázemí s další kuchyní a přípravnami. Zde se hrubě zpracovává maso a zelenina, je tu vybavení i na předvařování a na přípravu náročnějších jídel.
Nábytek je použit z produkce TON. Hlavní pracovní deska je kamenná, s povrchovou strukturou upravenou pískováním.