Skandinávsky jednoduchý přístup šéfkuchaře ovlivnil návrh bistra a rotisserie na Vinohradech. Nový podnik vznikl ve zkolaudovaném a zařízeném prostoru restaurace, která nebyla nikdy uvedena do provozu. Po odstranění nejhorších pozůstatků původního interiéru sáhli autoři k radikálnímu řezu a vytvořili velmi střídmý interiér, ve kterém se vše odehrává v jedné místnosti.
Skandinávsky jednoduchý přístup šéfkuchaře ovlivnil náš návrh bistra a rotisserie v exkluzivní lokalitě na náměstí Jiřího z Poděbrad. Nový podnik vznikl ve zkolaudovaném a kompletně zařízeném prostoru restaurace, která nikdy nebyla uvedena do provozu a jejíž interiér byl přehlcen mateiály, barvami i motivy. Neobvyklé vstupní podmínky a finanční omezení nás dovedly ke konceptu parciální dehipsterizace neboli radikálního řezu, který staví do kontrastu novou, střídmou vrstvu se stávající sbírkou aktuálních trendů a pinterestových klišé.
V průběhu projektu nakonec došlo k odstranění všech nejhorších pozůstatků původního interiéru, ale koncept řezu zůstal zachován. Navržená monochromatická vrstva uklidňuje a sceluje celý prostor, pod úrovní řezu se rozehrává kombinace módních, ale adekvátních materiálů. Na bíle natřené cihly - kromě podlahy jediný pozůstatek původního interiéru - svým rastrem navazuje keramický obklad. Jednoduchá překližková lavice plynule přechází v barový pult, za nímž se nachází otevřená kuchyně s barem. Vše podstatné se odehrává v jediné místnosti: prostor pro hosty definuje dřevo, obligátní nerez vymezuje obsluhující a výrobní část a vše propojuje námi navržené originální svítidlo.
29.02.2020